Opnieuw een team in Afrika

7 oktober 2018

In België blijft het mooie weer aanhouden, en zijn we momenteel nog steeds dagelijks op pad met meerdere ballonnen. Ondertussen is één van onze teams opnieuw afgereisd naar Ghana, waar ze elke ochtend betoverende tochten maken en duizenden mensen ontmoeten bij de landing. Onze luchtballon in Ghana is de enige in het land, en de lokale bevolking heeft dus nooit eerder een ballon gezien. Ons team spreekt van een 'onbeschrijflijke ervaring bij elke vaart'. De piloot van de ballon en de chauffeur van de volgwagen zijn Belgen, en ze worden ter plaatse bijgestaan door een groot team, dat hier speciaal voor werd opgeleid door onze piloot en chauffeur.

Maak kennis met Calimero & Priscilla

2 september 2018

Vorige week maakten we de allereerste vaarten met onze nieuwe speciale ballonnen Calimero & Priscilla. Ze worden vooral ingezet voor vaarten waarbij kinderen aan boord gaan, en op speciale evenementen. Ze bieden plaats aan respectievelijk 8 & 10 personen. Calimero is alom bekend-Priscilla is sinds kort zijn vriendinnetje in de tekenfilm. We zijn heel fier op de toevoeging van deze ballonnen aan onze vloot!

Aperitivo in the Sky

3 juli 2018

We zijn heel fier om nog een nieuwe ballon te mogen aankondigen. Vandaag maakten we de allereerste vaart met de 6-persoons-ballon van Martini. Hiermee trekken we de hele zomer door het land om er prijswinnaars te verrassen met een ‘Aperitivo in the Sky’-arrangement. De passagiers worden thuis opgehaald met 2 Maserati’s, waarmee ze naar de startplaats van de ballon gebracht worden. Tijdens elke vaart gaat er een Martini-hostess mee aan boord, die de lekkerste drankjes bereidt, en deze serveert met heerlijke tapas. Dit arrangement is niet te koop-het kan enkel gewonnen worden via de wedstrijden die Martini organiseert.

Nog een ballon erbij

5 juni 2018

We hebben recent nog een ballon toegevoegd aan onze 'vloot'. Het is een Cameron Z-105, die plaats biedt aan 4 personen.

Het belooft een prachtige zomer te worden!

2 juni 2018

We zijn weer helemaal op dreef! Dagelijks varen we met meerdere ballonnen. We genieten ervan om samen op pad te zijn met onze passagiers.

Ook in Afrika hebben we een luchtballon

14 mei 2018

Op dit moment voert in Ghana-Afrika één van onze teams vaarten uit met onze luchtballon die we daar gestationeerd hebben. De ballon maakt een promo-toer van zuid naar noord door het land. Het is de allereerste en enige luchtballon die actief is in Ghana. Vanmorgen startte de ballonvaart op de binnenkoer van het slavenkasteel in Cape Coast, aan de zuidkust.

Privé vaarten

25 april 2018

Steeds meer groepjes passagiers kiezen ervoor om een aparte ballon af te huren voor hun vaart. We kunnen hierin heel flexibel zijn, omdat we veel ballonnen hebben, in alle verschillende formaten. Voor elke boeking heb je de keuze tussen de formules 'varen met andere mensen in een mand' of 'varen in een aparte ballon'. Bespreek jouw voorkeur met ons team wanneer je ons contacteert voor alle informatie over onze ballonvaarten.

Wij houden ervan om kinderen te zien genieten

22 april 2018

Kinderen zijn van harte welkom op onze startplaatsen, èn in onze ballonmanden! Bij onze briefing vooraf zorgen we ervoor dat ze goed begrijpen wat er gebeurt, en we zien erop toe dat ze in alle veiligheid van de ballonnen kunnen genieten. Ook hierin proberen we het onderscheid te maken met de kwaliteit die we leveren.

Nog 2 nieuwe kindervriendelijke ballonnen erbij

3 april 2018

Vanaf september 2018 kan je reserveren om mee te varen in één van deze 2 prachtige kindvriendelijke ballonnen! Deze dragen geen publiciteit, en zullen dagelijks ingezet worden voor vaarten in België. Heb je een voorkeur om mee te varen in één van onze speciale ballonnen? Twijfel dan niet om bij jouw boeking deze voorkeur te bespreken met ons team.

Ballonvaren over Gent

23 maart 2018

Veel van onze ballonvaarten brengen ons over Gent, één van de meest indrukwekkende historische steden in België!

YES...we zijn er weer aan begonnen!

15 maart 2018

Wat zijn we gelukkig! De lente is in het land, en we kunnen weer volop beginnen ballonvaren! Vanaf half maart plannen we opnieuw dagelijks vaarten. Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe boeking doorgeven? Twijfel niet: mail naar info@ballonvaren.be of bel naar 09 356 64 84. We kijken er naar uit om met jullie te gaan ballonvaren!

Extra luchtballon

10 februari 2018

Vanaf de komende lente neemt ons team een extra luchtballon in gebruik. Dit is een Cameron Z-133, geregistreerd als OO-BDP. De ballon draagt geen publiciteit, en biedt plaats aan 5 passagiers plus de piloot.

Ballonvaren boven de Alpen

22 januari 2018

Afgelopen week nam een team van AB Ballonvaarten deel aan het jaarlijkse ballonevenement in Tannheim, Oostenrijk. Door in de winter ook veel in het buitenland te varen, blijven onze piloten altijd in orde met de vereisten over het minimale aantal verplichte vaarten die de wetgeving voorschrijft.

Feestdagen voor de deur-nu gratis Kerstballon bij elke geschenkbon!

6 december 2017

Voor we het goed en wel beseffen is het jaar opnieuw voorbij. De feestdagen zullen er weer snel zijn!

Vind je het moeilijk om voor de eindejaarsgeschenken nog origineel uit de hoek te komen? Geef dan zeker een cadeaubon van AB Ballonvaarten aan wie jou lief is. Een fantastisch geschenk, zowel om te geven als om te krijgen!

Wie in december een geschenkbon koopt, krijgt hier helemaal gratis een prachtige Kerstballon bij! De ballon (met ophangsysteem) is 35cm hoog en heeft een diameter van 15cm. In de mand zit een Kerstman. Een mooier en beter toepasselijk Kerstpakketje zal je niet vinden.

Bel met Koen of Karen op het nummer 09 356 64 84 om te bestellen (zolang de voorraad strekt).

Ballonvaren in zuid-Frankrijk

11 november 2017

Op dit moment neemt één van onze teams deel aan een mooi ballonevenement in de regio 'Haute Loire', in Frankrijk. Ze varen er met onze nieuwe Smurfenballon. Ook Lente, dochter van Koen en Karen, is van de partij.

Opnames voor modespecial Feeling

25 oktober 2017

Vandaag vonden in Mariakerke de opnames plaats voor een originele reportage voor Feeling Magazine, binnen in één van onze ballonnen.

In de wintermaanden varen we veel buiten België

15 oktober 2017

In de wintermaanden varen we af en toe in eigen land, maar enkele van onze teams reizen ook vaak naar het buitenland om daar te ballonvaren. Op dit moment bevinden Koen en Patrick zich in de Amerikaanse stad Albuquerque, waar ze met onze nieuwe ballon ‘Lente’ (gebouwd ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Koen en Karen op 26 april 2016) deelnemen aan het grootste ballonevenement ter wereld! Elke ochtend stijgen er maar liefst 550 ballonnen op!

Niet zomaar het weerbericht

8 oktober 2017

Onze ballonvaarten gaan enkel door bij 100% veilig en goed weer. Het is heel belangrijk dat elke passagier in onze ballonnen waar krijgt voor zijn geld. Om te beslissen of een geplande vaart kan doorgaan, is het belangrijk dat we beschikken over de meest gedetailleerde meteo-informatie. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de voorspellingen van NOAA. Deze geven voor elke locatie op de wereld zeer gedetailleerde informatie over weer en wind.

Najaar brengt prachtige dagen

2 september 2017

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe vaart reserveren? Het najaar brengt prachtige dagen! Aarzel niet en bel snel naar 09 356 64 84 om nog dit jaar jouw droomvaart te beleven!

Droomvaart
over Gent

30 juli 2017

Zowat elke week maken we vaarten over Gent. Het is een bijzonder indrukwekkende historische stad. Omdat er geen vliegveld meer is in de regio Gent, kunnen ballonnen er onbeperkt overheen varen, mits ze zich aan de minimale wettelijke hoogte houden natuurlijk.

Droom je zelf ook van zo'n unieke vaart over de stad? Twijfel dan niet, en boek nu!

09 356 64 84 of info@ballonvaren.be, en voor je het goed en wel beseft ontdek je Gent vanuit de lucht!

Compleet is bij www.ballonvaren.be ook ècht compleet

29 juli 2017

Beleef je een ballonvaart met ons, dan beleef je die helemaal compleet. Onze piloten geven vooraf een rustige en uitgebreide briefing-deze gaat niet enkel over veiligheid, maar ook over de werking van een luchtballon. Na de briefing ben je getuige van het vullen van de ballon, van A tot Z. Wil je graag een handje toesteken, dan is dat van harte welkom, maar het wordt nooit door ons verplicht. Maak je liever foto's, geniet je liever vanaf de zijlijn, allemaal prima! Je gaat omhoog voor een vaart van minimaal één tot anderhalf uur, op diverse hoogtes-je blijft niet de hele vaart hoog of de hele vaart laag-je beleeft de tocht echt in al zijn aspecten. Tijdens de vaart antwoordt de piloot met heel veel plezier op al jouw vragen. Na de landing is er een gezellige drink, met wat kleine versnaperingen erbij-ook dit verloopt in alle rust en sereniteit. Tot slot kan je gebruik maken van onze kosteloze service om teruggebracht te worden naar de startplaats. Jouw familie of vrienden zijn natuurlijk van harte welkom indien ze dat wensen, maar er wordt niet standaard van jou verwacht dat je zelf mensen organiseert die jou ophalen van de landingsplaats.

Kom je met ons ballonvaren, dan willen we dat dit een op en top onvergetelijke, rustgevende en zorgeloze ervaring is, waarbij je zelf niks hoeft te regelen. Precies om die reden komt ruim 80% van al onze passagiers later nog eens terug om opnieuw mee te varen, maar dan meestal samen met vrienden of familie, die ze warm gemaakt hebben voor dit bijzondere avontuur. En daar zijn we heel trots op!

Ballonnen zijn ook prachtige onderwerpen voor hobbyfotografen

26 juli 2017

Niet alleen voor de mensen die erin meevaren, maar ook voor fotografen, vormen ballonnen een prachtig onderwerp! Vaak sturen (hobby)fotografen ons prachtige beelden door. Deze foto mochten we ontvangen van Rudi Kockelbergh. Hij is crew bij diverse ballonteams, heeft een hart voor ballonnen, en weet als geen ander vanuit welke hoek je een ballon en zijn passagiers het best in beeld kan brengen. Keep up the good work, Rudi!

Voor heel speciale gelegenheden

30 juni 2017

Onze 'special shape' Smurfenballon kan ook ingehuurd worden, voor heel speciale gelegenheden! Hij biedt plaats aan 2/3 passagiers + de piloot, en tovert een brede lach op ieders gezicht, bij jong en oud!

Goede uitrusting

4 juni 2017

Heel wat elementen zijn bepalend voor de kwaliteit van jouw ballonvaart-ervaring: een rustige, ervaren, vriendelijke piloot en aangename teamleden, een recente ballon in topstaat, goed weer, en een stevige uitrusting op de grond. Aan al deze elementen besteden we bijzonder veel aandacht.

Na al die jaren in de ballonvaart kunnen we één ding met zekerheid zeggen: de ene ballonvaart is de andere niet! Er zit een bijzonder groot verschil in de manier van werken tussen de aanbieders. En een ballonvaart maak je toch niet elke dag?

Zomer!

18 mei 2017

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen? Aarzel dan niet om te mailen naar info@ballonvaren.be of te bellen naar 09 356 64 84. Tot binnenkort!

Nieuwe uitvalsbasis

2 april 2017

Vanaf vandaag werken we vanuit een nieuwe uitvalsbasis. Voor de opslag van al onze ballonnen, aanhangwagens en volgwagens hebben we een apart gebouw aangekocht in Destelbergen, op slechts 2km van ons kantooradres. In dit gebouw spreken al onze piloten en teamleden af voor jouw ballonvaart. Hier treffen ze alle laatste voorbereidingen, en worden de laatste weers- en windvoorspellingen besproken.

Weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen

1 april 2017

Onze teams hebben een zeer gevarieerde en uitdagende winter achter de rug. Onze ballonnen waren de voorbije maanden aan het varen in India, zuid-Frankrijk, Oostenrijk, Engeland en Australië. Ook kreeg in België onze volledige vloot ballonnen, aanhangwagens en volgwagens opnieuw zijn grote winteronderhoud. Alles en iedereen is er weer klaar voor, en alle piloten en teamleden hebben er heel veel zin in!

Deze winter hebben we ook een extra passagiersballon aangekocht, om onze vloot perfect afgestemd te houden op de vraag van onze klanten. De extra ballon is de OO-BVX, een geel-zwart gestreepte Cameron O-160, geschikt voor vaarten met 6 passagiers + de piloot.

De vloot werd nog verder uitgebreid met een Cameron Z-42, een heel kleine ballon die plaats biedt aan enkel de piloot. Deze ballon zal vooral ingezet worden voor oefenvaarten van nieuwe piloten, en voor speciale acties (fotoreportages, demonstraties, enz).

Vandaag maakten we opnieuw een prachtige vaart vanuit Destelbergen. We kunnen ons geluk niet op. De lente is er weer! Twijfel dus niet om jouw eigen ballonvaartavontuur nu vast te leggen door te bellen naar 09 356 64 84 of te mailen naar info@ballonvaren.be, en voor je het weet droom je weg in één van onze luxueuze ballonmanden.

Hét origineelste Kerstkado voor elke single

13 december 2016

Geef jouw single vriend(in) of familielid dé ervaring van zijn/haar leven, en bekroon jezelf tot matchmaker!

Geef ze de kadobon voor onze ballonvaart voor singles!!

Mail voor meer informatie naar info@ballonvaren.be