Het origineelste geschenk voor Kerst en Nieuwjaar

3 december 2020

Met rasse schreden gaan we richting het nieuwe jaar! Om 'geschenkstress' te voorkomen kan je beter nu al nadenken over wat je gaat geven aan je geliefden met Kerst en Nieuwjaar.

Een ballonvaart met ons is altijd een absolute hit; het is een onvergetelijk mooie ervaring. En zeg nu zelf: veel origineler kan het niet worden! De datum bespreken ze nadien zelf rustig met ons, dus ze varen mee op het moment dat ze zelf verkiezen.
Voor het volledige arrangement (inclusief gratis terugrit naar de startplaats) betaal je 139€ per persoon, alles inbegrepen. Bestel je voor 2 personen, dan betaal je slechts 270€!

Wil je een privévaart, zonder andere mensen in de mand? Of heb je andere wensen? Twijfel dan niet om ons te bellen (09 356 64 84) , en we zullen jou graag helpen.

Bestel hier een cadeaubon

Nieuwe ballon!

15 november 2020

Voor het nieuwe seizoen (2021) hebben we zojuist levering genomen van onze gloednieuwe ballon OO-BYR. Deze heeft een volume van 10.000m³, en is gebouwd met alle mogelijke kleuren stof die de ballonfabrikant heeft, in een volledig willekeurige volgorde.

Onder deze ballon nemen we ook een gloednieuwe mand, branders en ventilatoren in gebruik. Omdat we enkel en alleen voor topkwaliteit gaan in de uitvoering van onze ballonvaarten, en omdat het comfort en de veiligheid van onze passagiers op de allereerste plaats komen!

Examenvaarten

17 oktober 2020

Koen is ook examinator voor het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (kortweg DGLV). Elk jaar neemt hij een 25-tal examens af, van nieuwe piloten en van piloten die hun bevoegdheden willen uitbreiden.

De taken hangen af van het type vergunning. Vanmorgen was leerling-piloot Dries Huyghe aan de beurt. Hij deed het perfect, en slaagde met brio.

Machtige Zomerdagen

25 september 2020

Wat hebben we weer volop genoten van die machtig mooie zomerdagen. Bij mooi weer waren we elke dag in de lucht, vaak ’s morgens en ’s avonds. Het voelt als een ongelooflijk voorrecht om dit te mogen doen, en om het te kunnen delen met onze passagiers.
Nu gaat het seizoen stilaan naar zijn einde toe. Dan start het winteronderhoud, en maken we alles weer helemaal klaar voor volgend jaar.

Extra startplaats voor onze ballonvaarten

24 juni 2020

Voor onze ballonvaarten maken we rond Gent gebruik van een aantal mooie startplaatsen. We kiezen de plaats op de dag zelf, in functie van de wind, om zo de mooiste route te varen. Vanaf volgende week nemen we in Heusden-Destelbergen dit nieuwe terrein in gebruik. Daarnaast hebben we ook startplaatsen in onder andere Overmere, Wachtebeke, Mariakerke, Laarne en Beervelde.

Wanneer je een aparte ballon huurt voor jouw boeking (zonder andere passagiers erbij) kan je ook zelf een startplaats in je eigen regio bespreken met ons.

Cadeaubonnen heel populair

12 juni 2020

Nu onze ballonnen opnieuw mogen varen, en we stilaan terug naar ‘normaal’ evolueren, kiezen veel mensen ervoor om cadeaubonnen te geven. Deze zijn geldig voor gebruik tot en met 31 december 2021, dus tot eind volgend jaar, op een datum naar keuze.
Deze leuke foto van een heel gelukkige ontvanger kregen we vanmorgen via mail van een heel gelukkige schenker. Koen was het pakketje deze week persoonlijk in de brievenbus in Gent centrum gaan steken, om zeker te zijn dat het tijdig op de bestemming was.
Bel nu met Koen of Karen (09 356 64 84) om jouw cadeaubon te bestellen.
We zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Onze passagiersvaarten komen voorzichtig opnieuw van de grond

11 juni 2020

We hopen dat iedereen gezond en wel is, en samen met onze passagiers willen we onze volle medewerking verlenen om te helpen COVID-19 niet verder te laten verspreiden.
Sinds afgelopen maandag zijn ballonvaarten met passagiers opnieuw toegelaten.
Het is begrijpelijk dat de FOD Mobiliteit en Vervoer hier in samenspraak met de virologen een aantal voorschriften voor heeft opgesteld. Deze zijn van toepassing in de fase van de exit-strategie waar we op dit moment in zitten.
We verwachten dat deze verder zullen versoepelen in de loop van zomer, wanneer de diverse overheidsdiensten in de cijfers zien dat de aanpak werkt, en dat het virus onder controle blijft.

Voor ballonvaarten met passagiers in deze fase van de exit-strategie gelden de volgende voorschriften:

- enkel de personen die noodzakelijk zijn in het kader van de activiteit mogen de startplaats betreden (alleen de crew, de passagiers en hun chauffeurs)
- de regels omtrent social distancing dienen gerespecteerd te worden op de startplaats
- enkel de bemanningsleden en de passagiers die géén symptomen vergelijkbaar met deze van COVID-19 vertonen én niet in contact geweest zijn met zieke personen in de 14 dagen voordien kunnen aan een vlucht deelnemen
- 48 uur voor de vlucht dient elke passagier via SMS of mail te bevestigen dat hij/zij geen enkel symptoom vergelijkbaar met COVID-19 vertoont en dat hij/zij niet in contact is geweest met zieke personen in de voorbije 14 dagen
- tijdens de briefing van de passagiers dient de nadruk te liggen op het respect voor de sanitaire maatregelen die tijdens het volledige verloop van de ballonactiviteit gelden
- elke persoon dient verplicht een mondmasker en handschoenen te dragen vanaf aankomst op de startplaats tot het einde van de activiteit (dus tot iedereen het terrein verlaat en huiswaarts keert)
- een mondmasker en een paar handschoenen zullen ter beschikking gesteld worden door ons aan elke passagier
- de passagiers van verschillende sociale bubbels zullen worden gescheiden in de mand door schermen van soepel plexiglas
- in de manden die niet uitgerust zijn met schermen van soepel plexiglas, mogen enkel passagiers die behoren tot eenzelfde sociale bubbel aanwezig zijn (= personen die onder hetzelfde dak wonen en/of behoren tot een groep van naasten-vrienden tot maximum 10 personen)
- in de manden die niet uitgerust zijn met schermen van soepel plexiglas, dient de piloot bovenop zijn mondmasker ook een gezichtsschild in plexiglas te dragen
- passagiers worden zo in de mand geplaatst dat ze naar de buitenkant kijken
- ook na de landing dienen de deelnemers de social distancing te respecteren
- na het einde van de activiteit dienen alle deelnemers zo snel en ordelijk mogelijk het landingsterrein te verlaten met eigen vervoer

Onze focus zal in de komende periode op vaarten met ‘sociale bubbels’ liggen. We zullen slechts een beperkt aantal vaarten met gecombineerde mensen uit verschillende sociale bubbels plannen.

Via deze nieuwspagina zullen we jullie verder blijven informeren over de versoepeling van de maatregelen.

Door rustig en goed samen te werken met onze passagiers, kunnen we in de komende periode weer allemaal genieten van de heel bijzondere pracht van het ballonvaren! Het is een ervaring die bij alle deelnemers telkens weer een diepe indruk achterlaat. De gebeurtenissen van de voorbije maanden doen ons nog beter begrijpen dat dingen vergankelijk zijn, en dat we van elke dag iets moois mogen maken! Bel met Koen of Karen (09 356 64 84) om jouw droomvaart te bespreken.

Yes, we mogen opnieuw omhoog!

11 mei 2020

We hopen dat iedereen gezond en wel is! We zijn verheugd dat vanaf vandaag ballonvaarten opnieuw toegelaten zijn, weliswaar voorlopig nog zonder passagiers. In de komende weken is er een overgangsmaatregel, waarbij ballonnen mogen varen met enkel een piloot of een piloot + maximaal één leerling-piloot aan boord. Wanneer de Corona-cijfers gunstig blijven evolueren, verwachten we deze zomer opnieuw passagiersvaarten te kunnen plannen. Heb je een ticket of wil je een nieuwe reservering doorgeven? Neem dan contact op met koen@ballonvaren.be om alles verder te bespreken.

Ballonvaarten tijdelijk opgeschort wegens Corona-crisis

19 maart 2020

Sinds 18 maart zijn alle recreatieve vliegactiviteiten in België verboden. Skeyes heeft hierover een ‘NOTAM’ gepubliceerd. Het verbod is momenteel van toepassing tot 5 april. We volgen de situatie op de voet. Omwille van het verbod dienen we al onze geplande ballonvaarten te annuleren. De volksgezondheid en de gezondheid van onze klanten, piloten en teamleden staat natuurlijk boven alles. Het is mogelijk dat de termijn nog verder verlengd wordt.

Natuurlijk kan je ondertussen wel perfect geschenkbonnen aankopen, die je dan kan gebruiken op een latere datum naar keuze. Deze geschenkbonnen ontvang je in de huidige periode uitsluitend via mail, dus niet via de post.

Heb je al een geschenkbon? Dan nog even geduld. We beginnen opnieuw ballonvaarten te plannen zodra de situatie genormaliseerd en 100% veilig is. Vervaldata van geschenkbonnen zijn door deze bijzondere situatie natuurlijk niet meer van toepassing-iedereen zal de kans krijgen om zijn/haar bon te verzilveren.

Heel veel sterkte en succes voor iedereen in deze surreële periode.

Koen

De start van 2020

11 januari 2020

De start van een nieuw jaar, we hebben er weer heel veel zin in! Ondertussen zijn we weer volop aan de slag met de planning van ballonvaarten in het voorjaar. We starten rond half maart met onze passagiersvaarten. Nieuw voor 2020 is dat we onze ochtendvaarten altijd zullen afsluiten met een lekker ontbijtje bij de drink na de landing. Geen mooiere manier om de dag te beginnen! Ochtendvaarten zijn heel bijzonder: alles is muisstil, vanuit de ballonmand zie je de wereld letterlijk ontwaken. Wij houden ervan!

Meevaren in een speciale ballon!

12 oktober 2019

Om jouw ballonvaart een extra-speciaal tintje te geven hebben we ook altijd een aantal bijzondere ballonnen in onze vloot. Deze dragen geen logo's van een sponsor, en ze zijn extra cool voor kinderen èn volwassenen! Op dit moment heb je de keuze tussen Garfield, Priscilla, Calimero, Smurf, een baby en een reuzegroot geschenkpakket. Deze ballonnen bieden allemaal plaats aan verschillende aantallen passagiers, en er is een apart tarief voor van toepassing. Informeer bij Koen naar de voorwaarden, en vermeld er zeker bij naar welke ballon je voorkeur uit zou gaan en met hoeveel personen je wenst te varen. Stuur een mailtje naar koen@ballonvaren.be en je zal snel antwoord krijgen!

Eén van onze teams actief in de VS

6 oktober 2019

Op dit moment neemt één van onze teams in New Mexico (VS) deel aan het grootste ballonevenement ter wereld. Met de Smurfballon voeren ze er 9 dagen lang vaarten uit. Het evenement trekt op die 9 dagen bijna 1 miljoen bezoekers. Het is het meest gefotografeerde evenement ter wereld! De vooruitzichten voor de rest van de week zien er zeer goed uit!

Wie is wie aan de telefoon?

20 september 2019

Wanneer je belt naar 09 356 64 84 krijg je meestal Koen zelf aan de telefoon. Soms (vooral wanneer Koen zelf weg is om te varen) is het Karen die antwoordt. We hebben geen personeel op kantoor, dus je wordt altijd heel persoonlijk geholpen, en zowel Koen als Karen hebben altijd antwoord op al je vragen. Heel uitzonderlijk is het misschien de kleine blonde dame die per ongeluk antwoordt-zij kan jou niet goed helpen, en zal de telefoon dan doorgeven aan Koen of Karen 😊.

Gloednieuwe verrassingsballon!

25 augustus 2019

Wat een machtig mooi weer! In de afgelopen dagen maakte onze gloednieuwe 'Verrassingsballon' zijn allereerste vaart. Deze ballon hebben we speciaal laten bouwen voor bijzondere gelegenheden, waarbij een ballonvaart als verrassing/geschenk gegeven wordt. Hij biedt plaats aan maximaal 6 passagiers per vaart. Wil jij deze heel bijzondere ballon reserveren voor een speciale gelegenheid? Informeer dan snel naar de voorwaarden, via een mailtje naar info@ballonvaren.be


Team in Taiwan

3 augustus 2019

Op dit moment neemt één van onze teams met de Smurfenballon deel aan een ballonevenement in Taitung, in het zuiden van Taiwan.
Heel bijzonder huwelijksaanzoek

1 augustus 2019

We hebben wel vaker huwelijksaanzoeken in onze manden, maar vandaag vond er een heel speciaal aanzoek plaats: Jelle Buyse, één van onze vaste piloten, ging tijdens de vaart zélf op de knieën om zijn vriendin Lien ten huwelijk te vragen! Ze zei gelukkig ja!

Stoppelvelden

16 juli 2019

Wat een machtige periode om te landen met onze ballonnen! Sinds enkele dagen rijden de boeren hun velden af!

Flexibiliteit is één van onze grote troeven

9 juni 2019

Omdat we met 16 ballonnen varen, hebben we wel voor elke gezinssamenstelling, vriendengroep of bedrijfsgroep de juiste ballon en mand. Steeds meer mensen willen de ballonvaart privé beleven, in een aparte mand.

De vreugde van onze passagiers

23 mei 2019

Elke dag mogen we weer genieten van prachtige ballonvaarten, samen met onze passagiers. De vreugde van onze passagiers is ons grootste doel-voor minder gaan we niet! Vanavond maakten we een prachtige tocht met een bedrijfsgroep, die afgesloten werd met een uitgebreid hapjesbuffet.

Examinator

21 april 2019

Naast instructeur is Koen ook examinator voor het afnemen van proeven van nieuwe piloten. Gisteren legde leerling Joris Van Sand met succes zijn examen als ballonvaarder af.

Doortoch ronde van Vlaanderen

10 april 2019

aar jaarlijkse gewoonte stonden we afgelopen zondagochtend opnieuw met één van onze ballonnen op de Grote Markt van Sint-Niklaas voor de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen.

Seizoen opnieuw op kruissnelheid

7 april 2019

Ondertussen is het seizoen voor onze vaarten met passagiers weer op kruissnelheid gekomen. Gisteren maakten we met onze 2 Porsche ballonnen een prachtige tocht over Gent!

Opleiding nieuwe piloten

30 maart 2019

Onder de vleugels van ons bedrijf leiden we ook veel nieuwe piloten op. Gemiddeld vormen we 6 nieuwe piloten per jaar. Op dit moment werkt Koen aan de opleiding van leerling Kurt De Bock uit Lochristi.

Wij hebben een groot hart voor jou

18 februari 2019

Onze piloten en teamleden zijn stuk voor stuk warme mensen, met een groot hart voor onze passagiers. Ze houden ervan om bij elke ballonvaart de mand te delen met jullie, onze passagiers. We hebben geen ambitie om te ballonvaren aan de laagste prijs, we mikken niet op massa, verkopen geen blabla, houden niet van machogedrag-daarvoor ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wel voor focus op de mens, op geluk, op het hart, op goed voelen, op graag samen zijn.

Yes! De eerste passagiersvaart in 2019!

17 februari 2019

Dankzij het prachtige lenteweer van de voorbije dagen konden we gisteren de eerste passagiersvaart van 2019 maken. Samen met 7 collega-ballonvaarders startten we vanuit Destelbergen voor een zalige tocht richting het Waasland.

Ons bedrijf bestaat 20 jaar!

11 februari 2019

Koen, de zaakvoerder van AB Ballonvaarten, maakte in 1986 zijn eerste ballonvaart. Kort daarna startte hij zijn professionele loopbaan als ballonpiloot. In 1999 richtte hij AB Ballonvaarten op. Gisteren werd de 20ste verjaardag gevierd in de aanwezigheid van alle teamleden en van een grote groep mensen die in de voorbije 20 jaar de rode draad in het bestaan van het bedrijf gevormd hebben. Wat hebben we genoten van het samen-zijn gisteren. En wat hebben we genoten van de afgelopen 20 jaar. We zijn klaar voor nog eens zoveel jaren prachtige ballonavonturen samen met onze passagiers.

Zorgeloos genieten

20 januari 2019

Bij AB Ballonvaarten draait alles om zorgeloos genieten. Het ballonavontuur mag voor onze passagiers alleen maar plezier en genot brengen. Voor minder gaan we niet. Na de vaart brengen we onze passagiers ook kosteloos terug naar de startplaats met onze auto's.

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar!

13 januari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zit in januari één van onze teams in Oostenrijk, om er ballonvaarten te maken boven de Alpen. Met onze Martini-ballon klimmen we er tot 12500 voet (ongeveer 3800m) om te genieten van adembenemende vergezichten. We wensen iedereen van hier uit een fantastisch 2019, en we hopen velen van jullie te mogen verwelkomen in één van onze ballonnen.

Seizoen zit erop

26 november 2018

Er leek maar geen einde te komen aan het mooie weer in België, maar nu is het wel echt winter aan het worden. De vaarten staan in deze periode op een laag pitje. We trekken veel tijd uit voor het onderhoud van al onze ballonnen (ondertussen zijn dat er maar liefst 15), ons wagenpark en onze aanhangwagens. De ballonnen worden grondig gekeurd, de documenten worden verlengd, manden worden gestoomd en van een nieuwe laag olie voorzien. De jeeps en aanhangwagens gaan allemaal naar de werkplaats voor een groot onderhoud, en passeren hun jaarlijkse keuring. Voor we het weten is het 2019, en gaat het nieuwe seizoen van start! We kunnen niet wachten!