Team in Taiwan

3 augustus 2019

Op dit moment neemt één van onze teams met de Smurfenballon deel aan een ballonevenement in Taitung, in het zuiden van Taiwan.

Heel bijzonder huwelijksaanzoek

1 augustus 2019

We hebben wel vaker huwelijksaanzoeken in onze manden, maar vandaag vond er een heel speciaal aanzoek plaats: Jelle Buyse, één van onze vaste piloten, ging tijdens de vaart zélf op de knieën om zijn vriendin Lien ten huwelijk te vragen! Ze zei gelukkig ja!

Stoppelvelden

16 juli 2019

Wat een machtige periode om te landen met onze ballonnen! Sinds enkele dagen rijden de boeren hun velden af!

Flexibiliteit is één van onze grote troeven

9 juni 2019

Omdat we met 16 ballonnen varen, hebben we wel voor elke gezinssamenstelling, vriendengroep of bedrijfsgroep de juiste ballon en mand. Steeds meer mensen willen de ballonvaart privé beleven, in een aparte mand.

De vreugde van onze passagiers

23 mei 2019

Elke dag mogen we weer genieten van prachtige ballonvaarten, samen met onze passagiers. De vreugde van onze passagiers is ons grootste doel-voor minder gaan we niet! Vanavond maakten we een prachtige tocht met een bedrijfsgroep, die afgesloten werd met een uitgebreid hapjesbuffet.

Examinator

21 april 2019

Naast instructeur is Koen ook examinator voor het afnemen van proeven van nieuwe piloten. Gisteren legde leerling Joris Van Sand met succes zijn examen als ballonvaarder af.

Doortoch ronde van Vlaanderen

10 april 2019

aar jaarlijkse gewoonte stonden we afgelopen zondagochtend opnieuw met één van onze ballonnen op de Grote Markt van Sint-Niklaas voor de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen.

Seizoen opnieuw op kruissnelheid

7 april 2019

Ondertussen is het seizoen voor onze vaarten met passagiers weer op kruissnelheid gekomen. Gisteren maakten we met onze 2 Porsche ballonnen een prachtige tocht over Gent!

Opleiding nieuwe piloten

30 maart 2019

Onder de vleugels van ons bedrijf leiden we ook veel nieuwe piloten op. Gemiddeld vormen we 6 nieuwe piloten per jaar. Op dit moment werkt Koen aan de opleiding van leerling Kurt De Bock uit Lochristi.

Wij hebben een groot hart voor jou

18 februari 2019

Onze piloten en teamleden zijn stuk voor stuk warme mensen, met een groot hart voor onze passagiers. Ze houden ervan om bij elke ballonvaart de mand te delen met jullie, onze passagiers. We hebben geen ambitie om te ballonvaren aan de laagste prijs, we mikken niet op massa, verkopen geen blabla, houden niet van machogedrag-daarvoor ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wel voor focus op de mens, op geluk, op het hart, op goed voelen, op graag samen zijn.

Yes! De eerste passagiersvaart in 2019!

17 februari 2019

Dankzij het prachtige lenteweer van de voorbije dagen konden we gisteren de eerste passagiersvaart van 2019 maken. Samen met 7 collega-ballonvaarders startten we vanuit Destelbergen voor een zalige tocht richting het Waasland.

Ons bedrijf bestaat 20 jaar!

11 februari 2019

Koen, de zaakvoerder van AB Ballonvaarten, maakte in 1986 zijn eerste ballonvaart. Kort daarna startte hij zijn professionele loopbaan als ballonpiloot. In 1999 richtte hij AB Ballonvaarten op. Gisteren werd de 20ste verjaardag gevierd in de aanwezigheid van alle teamleden en van een grote groep mensen die in de voorbije 20 jaar de rode draad in het bestaan van het bedrijf gevormd hebben. Wat hebben we genoten van het samen-zijn gisteren. En wat hebben we genoten van de afgelopen 20 jaar. We zijn klaar voor nog eens zoveel jaren prachtige ballonavonturen samen met onze passagiers.

Zorgeloos genieten

20 januari 2019

Bij AB Ballonvaarten draait alles om zorgeloos genieten. Het ballonavontuur mag voor onze passagiers alleen maar plezier en genot brengen. Voor minder gaan we niet. Na de vaart brengen we onze passagiers ook kosteloos terug naar de startplaats met onze auto's.

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar!

13 januari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zit in januari één van onze teams in Oostenrijk, om er ballonvaarten te maken boven de Alpen. Met onze Martini-ballon klimmen we er tot 12500 voet (ongeveer 3800m) om te genieten van adembenemende vergezichten. We wensen iedereen van hier uit een fantastisch 2019, en we hopen velen van jullie te mogen verwelkomen in één van onze ballonnen.

Seizoen zit erop

26 november 2018

Er leek maar geen einde te komen aan het mooie weer in België, maar nu is het wel echt winter aan het worden. De vaarten staan in deze periode op een laag pitje. We trekken veel tijd uit voor het onderhoud van al onze ballonnen (ondertussen zijn dat er maar liefst 15), ons wagenpark en onze aanhangwagens. De ballonnen worden grondig gekeurd, de documenten worden verlengd, manden worden gestoomd en van een nieuwe laag olie voorzien. De jeeps en aanhangwagens gaan allemaal naar de werkplaats voor een groot onderhoud, en passeren hun jaarlijkse keuring. Voor we het weten is het 2019, en gaat het nieuwe seizoen van start! We kunnen niet wachten!

Opnieuw een team in Afrika

7 oktober 2018

In België blijft het mooie weer aanhouden, en zijn we momenteel nog steeds dagelijks op pad met meerdere ballonnen. Ondertussen is één van onze teams opnieuw afgereisd naar Ghana, waar ze elke ochtend betoverende tochten maken en duizenden mensen ontmoeten bij de landing. Onze luchtballon in Ghana is de enige in het land, en de lokale bevolking heeft dus nooit eerder een ballon gezien. Ons team spreekt van een 'onbeschrijflijke ervaring bij elke vaart'. De piloot van de ballon en de chauffeur van de volgwagen zijn Belgen, en ze worden ter plaatse bijgestaan door een groot team, dat hier speciaal voor werd opgeleid door onze piloot en chauffeur.

Maak kennis met Calimero & Priscilla

2 september 2018

Vorige week maakten we de allereerste vaarten met onze nieuwe speciale ballonnen Calimero & Priscilla. Ze worden vooral ingezet voor vaarten waarbij kinderen aan boord gaan, en op speciale evenementen. Ze bieden plaats aan respectievelijk 8 & 10 personen. Calimero is alom bekend-Priscilla is sinds kort zijn vriendinnetje in de tekenfilm. We zijn heel fier op de toevoeging van deze ballonnen aan onze vloot!

Aperitivo in the Sky

3 juli 2018

We zijn heel fier om nog een nieuwe ballon te mogen aankondigen. Vandaag maakten we de allereerste vaart met de 6-persoons-ballon van Martini. Hiermee trekken we de hele zomer door het land om er prijswinnaars te verrassen met een ‘Aperitivo in the Sky’-arrangement. De passagiers worden thuis opgehaald met 2 Maserati’s, waarmee ze naar de startplaats van de ballon gebracht worden. Tijdens elke vaart gaat er een Martini-hostess mee aan boord, die de lekkerste drankjes bereidt, en deze serveert met heerlijke tapas. Dit arrangement is niet te koop-het kan enkel gewonnen worden via de wedstrijden die Martini organiseert.

Nog een ballon erbij

5 juni 2018

We hebben recent nog een ballon toegevoegd aan onze 'vloot'. Het is een Cameron Z-105, die plaats biedt aan 4 personen.

Het belooft een prachtige zomer te worden!

2 juni 2018

We zijn weer helemaal op dreef! Dagelijks varen we met meerdere ballonnen. We genieten ervan om samen op pad te zijn met onze passagiers.