Wie is AB Ballonvaarten

Ballonvaarder Koen Audenaert spreekt nog steeds over zijn 'jongensdroom die verwezenlijkt is'. Van kindsbeen af had hij een passie voor alles wat vloog. Van ballonvaren zijn beroep kunnen maken...dat was zijn ultieme droom.

Rond 1983, toen ik 10 jaar was, kreeg ik de microbe te pakken. Elke ochtend en avond speurde ik de horizon af op zoek naar luchtballonnen. Met de fiets ging ik erachter aan. Op mijn 17de behaalde ik mijn vergunning om zelf te varen, en een jaar later werd ballonvaren mijn beroep.

Het werd de verwezenlijking van een ultieme jongensdroom! Nu, bijna 4000 ballonvaarten later, geniet ik nog intens van elke vlucht. Ik hou van mensen, dieren, natuur en ballonvaren: in mijn vak komen deze vier liefdes dagelijks samen. Het is een voorrecht om dit met jullie te mogen delen, hoog in de lucht, in één van onze ballonnen!

Koen Audenaert
Cameron Balloons

AB Ballonvaarten is ook hoofdverdeler van 'Cameron Balloons' in België en verzorgen de verkoop, het onderhoud en de keuringen van die luchtballonnen. Ze worden gebouwd in Bristol (Engeland). Cameron Balloons is de grootste ballonfabrikant ter wereld. De fabriek bouwde oa ook de 'Breitling Orbiter', de eerste luchtballon die een non-stop vaart rond de wereld gemaakt heeft.

Koen Audenaert

Koen Audenaert is lid van KBBF, de Koninklijke Belgische Ballonvaartfederatie. Hij is sinds 1993 instructeur, en heeft sindsdien zowat 60 ballonvaarders opgeleid. Sinds 2004 is hij ook examinator voor de Regie der Luchtwegen.

Bel nu 09 356 64 84 of mail info@ballonvaren.be voor meer informatie!